Saltar apartados

Cursos transversals on-line

CURSOS TRANSVERSALS ON-LINE GRATUÏTS DE LA FACULTAT D'EDUCACIÓ 2019-20

La Facultat d'Educació ofereix per al curs 2019-20 sis cursos transversals gratuïts on-line (moodle) i semipresenciales amb la intenció de reforçar alguns aspectes que seran fonamentals per a la formació dels i les futurs/es mestres/ses.

Aquests curs estan dirigits principalment a l'alumnat de primer any que inicien els seus estudis en la Facultat .

Pots matricular-t'hi en els cursos des del 15 de juliol fins al 16 de setembre del 2019, a través d'aquest FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Aquests cursos gratuïts no són convalidables per crèdits.

 

Hi trobaràs més informació en el díptic d'infomació

ESTRATÈGIES I TÈCNIQUES D'ESTUDI

Busques una fórmula màgica per a millorar els teus resultats en els exàmens i superar els curs sense dificultats? En realitat, no és qüestió de màgia, sinó de saber quines són les claus.

Per açò, el curs “Aprèn més, aprèn millor” t’ofereix un ventall ampli d’estratègies, tècniques i recursos que t’ajudaran a gestionar millor el temps d’estudi i a gaudir de l’aprenentatge. Entre altres aspectes, tindràs l’oportunitat de conèixer quin és el teu estil d’aprenentatge, quins són els principals elements distractors de l’estudi o com evitar l’estrès davant les proves d’avaluació. També descobriràs les principals tècniques de concentració i relaxació, les estratègies més eficaces per a traure partit als teus apunts i una amplia varietat de recursos per a maximitzar el teu rendiment a l’hora d’estudiar.

Professorat: M José Hernández i M. Encarnación Urrea

Durada: 20 hores on-line

Llengua vehicular: castellà

Dates: 23 de setembre-20 de novembre

 

DESPERTA LA LLENGUA! VALENCIÀ

El curs Desperta la llengua! Valencià està pensat per a persones que no han tingut cap contacte amb el valencià o que volen ampliar-ne coneixements. És per aixó que, des d'un enfocament pragmàtic, es treballaran diferents aspectes -gramàtica, lèxic, actituds lingüístiques- que contribuiran a milorar les competències lingüístiques de l'alumnat.

És un curs semipresencial que farà servir la plataforma Moodle amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge des de casa i dedicarà les hores presencials a resoldre dubtes concrets i completar, amb la informació que siga necessària, els continguts que es comtemplen en la programació.

Professorat: Jaume Pons i Josep V. Garcia

Duració: 20 hores semipresencaials

Llengua vehicular: valencià

Dates: 23 d'octubre-20 de desembre

 

LIVE THE LANGUAGE! ENGLISH

This English course is especially designed to meet the needs of students who want to improve their English knowledge and want to review some English contents. The course covers in a e-learning format some grammar and vocabulary exercises as well as listening, reading and writing skills up to CERF level B1.

Live the language! is an English course that includes 15 Moodle hours an a face-to-face session which aims to improve students' oral skills.

The course is divided to 5 units. In each unit students will find different activities related to different topics and cultural issues, designed to practice grammar, vocabulary, listening and reading in a funny way.

Be ready to break the language barriers, open your mind and Live the language!

Teacher: Copelia Mateo

Number of hours: 20 hours semi online

Language: English

Dates: 23 October-20 December

 

HABILITATS COMUNICATIVES

Com portes això de construir un bon discurs? Et fa por la pàgina en blanc? No saps ben bé com començar? O com seguir? En el curs d'Habilitats Comunicatives aprendràs tècniques per a buscar idees, crear, estructurar, adaptar i revisar els discursos orals i escrits i millorar l'expressió.

Es tracta d'un taller en línia fonamentalment pràctic amb el qual analitzaràs models de discurs, aplicaràs diverses estratègies per a identificar i superar les teues dificultats a l'hora d'expressar-te i acabaràs construint textos atractius i adequats als contextos comunicatius. T'ajudarem a triar les paraules, a ordenar les frases, a ajustar el registre, a personalitzar el discurs amb estil propi, a presentar-lo formalment i a trobar els recursos per a comprovar que el teus textos funcionen.

Professorat: Vicent Vidal

Durada: 20 hores online

Llengua vehicular: valencià

Dates:27 de gener-27 de març

 

COEDUCACIÓ I PERSPECTIVA DE GÈNERE EN L'EDUCACIÓ

Si alguna vegada t'has fet preguntes del tipus ¿Què és la perspectiva de gènere en educació? ¿Com reproduïm desigualtats de gènere en les escoles si les xiquetes i els xiquets fan el mateix? ¿Com vaig a poder donar resposta a la normativa que em demana contribuir a una escola coeducativa? o altres similars, aquest és el teu curs. Repassarem una breu història de la coeducació i la normativa relacionada, aprendrem una mica a repensar les escoles amb les "ulleres morades", i obrirem els camins cap a recursos, materials i eines per a educar en igualtat d'oportunitats al nostre alumnat, com a via per a seguir eradicant les desigualtats de gènere.

Aquest curs està estructurat en tres blocs temàtics en els quals trobaràs materials diversos (documents, enllaços, estudis, investigacions, casos reals...) i se't demanarà que participes en fòrums i que elabores i lliures 3 pràctiques.

Professorat: Rocío Diez

Durada: 20 hores online

Llengua vehicular: castellà

Dates: 10 de febrer-10 d'abril

 

 ESTRATÈGIES DE MOTIVACIÓ I RESOLUCIÓ DE CONFLICTES EN L'AULA

 Amunt la motivació escolar! A baix els conflictes escolars!


Aconseguir un bon clima d'aula és un desig compartit per qualsevol docent. Això no obstant, existeixen factors com la desmotivació acadèmica i els conflictes escolars que dificulten la consecució d’aquesta finalitat i exigeixen docents preparats per a abordar aquesta realitat. I tu, hi estàs preparat?


Aquest curs pretén oferir als estudiants una sèrie de coneixements, tècniques i estratègies que contribuïsquen a dissenyar i regular entorns harmònics d'aprenentatge. Per a això, aprendràs a incrementar la motivació escolar dels teus estudiants i prevenir l'aparició de conflictes en l'aula, entre moltes altres coses que podràs posar en pràctica. No perdes l'oportunitat de formar-te i contribueix a crear un aula motivada en la qual els conflictes només siguen experiències d'aprenentatge.


Professorat: Carolina Gonzálvez, María Vicent i Ricardo Sanmartín

Durada: 20 hores online

Llengua vehicular: valencià i castellà

Dates:10 de febrer-10 d'abril

 

 

Facultat d'Educació


Universitat d'Alacant
Calle Aeroplano, s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Twitter: https://twitter.com/Educ_UA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464