Saltar apartados

Anul·lació/modificació de matrícula

 • Modificació de matrícula
 • Anul·lació de matrícula
 • Conseqüències de l'anul·lació de matrícula

Modificació de matrícula

La modificació de matrícula és aquell procés administratiu que, a sol·licitud de l'estudiant, pot produir els següents efectes.

 • Canvi d'assignatures
 • Anul·lació o ampliació de la matrícula d'una o més assignatures.

Podràs modificar-la en qualsevol moment durant tot el període de matrícula.

No s'admetran modificacions de matrícula fora dels terminis establits, excepte casos excepcionals (resolució de les sol·licituds de convalidació i/o reconeixement de crèdits...). Per açò, et recomanem que tingues especial cura en el moment de realitzar la teua matrícula i t'assegures que et trobes matriculat de totes i cadascuna de les assignatures que desitges cursar.

Anul·lació de matrícula

L'anul·lació de la matrícula afecta a totes i cadascuna de les assignatures i crèdits en els quals l'estudiant figure matriculat, amb la consegüent nul·litat dels efectes acadèmics que, si escau, s'hagueren produït.

L'anul·lació total de la matrícula podrà produir-se:

 • A petició de l'alumne, sempre que es complisquen els terminis i altres condicionaments arreplegats en la present norma.
 • D'ofici, per impagament de la taxa de matrícula, en qualsevol dels seus rebuts, dins dels terminis establits.
 • Si eres un estudiant de preinscripció de primer tindràs dret a l'anul·lació total de la matrícula amb dret a devolució de taxes si abans del 15 de desembre eres admès en aquesta o una altra Universitat per a iniciar estudis del mateix nivell.
 • Amb caràcter excepcional, sempre que estiga justificat, podràs demanar l'anul·lació de matrícula, abans que s'inicien els exàmens finals de les convocatòries extraordinària (C1, antiga convocatòria de desembre) i/o febrer (C2) i, per a la resta de convocatòries abans del 30 d'abril.
 • En situacions de defunció, malaltia o accident greu que impedisca la consecució normal del curs, tindràs dret a la devolució de les taxes en la part proporcional al servei que no se't vaja a prestar.

L'anul·lació per impagament es realitzarà d'ofici per l'administració universitària.

Conseqüències de l'anul·lació de matrícula

 • Si es concedeix l'anul·lació no es computarà l'any de permanència.
 • Els alumnes matriculats en primer per primera vegada als quals se'ls concedisca l'anul·lació total per causa d'accident o malaltia greu, mantindran el dret d'accés sense necessitat de tornar a realitzar la preinscripció per al curs immediatament següent, no computant-se aquesta plaça dins del límit d'admissió.
 • Quan s'anul·la la matrícula per impagament, no poden matricular-se el pròxim curs si abans no paguen. Per açò per a l'admissió de nova matrícula, serà necessari el previ pagament del total d'aquesta última, tal com estableix el Decret de Preus Públics del Govern Valencià.

Secretaria. Facultat d'Educació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464